Állattenyésztési gépek az SZ-AGRO 2007. Kft. kínálatában I. rész – hengerek a legelő-, rét- és gyepgazdálkodásban

A Grass Roller  henger kialakításánál figyelembe vették az állattenyésztő gazdaságok – legyen az legeltető vagy intenzív – igényeit és a hengerezés mellett elvégzendő egyéb feladatokat is.

Amit a Grass-Rollerről tudni érdemes:

  • - függesztett változatban is készül a kisméretű gazdaságiok számára 2,9 méteres munkaszélességgel
  • - vontatott változatai 2,90; 4,50; 6,30; 8,20 méteres munkaszélességben rendelhetők a HE-VA által kialakított SAT-rendszerrel, mely az egyes hengertagok közötti súlyátvitelt, így az egyenletes tömörítést biztosítja
  • - kérhető gyűrűtípusok: 610 és 710 mm sima henger, mely vízzel feltölthető és sárkaparóval szerelt; 550-600 mm gyűrűkkel szerelt Crosskill gyűrűsor az intenzívebb talaj elmunkáláshoz főleg vadkáros vagy vakondtúrásos területeken, 450-500 és 550-600 mm csillaggyűrűs henger az intenzív szársértéshez, valamint a felületen betömörödött réteg meglazításához, 620 mm Cambridge henger a lazább talajú vagy frissen vetett legelők/kaszálók elmunkálásához

A hengerek a gazdálkodó igényeihez igazodva 7 különböző kiegészítő csomaggal kérhetők:

1. csomag: 3 sorban elhelyezett 12 mm átmérőjű hajlított rugós fogak 80 mm-es fogosztással, párhuzamos hidraulikus magasság-állítással/mechanikus dőlésszög-állítással és a fogak közötti biztonsági sodronnyal. Általános használatra gyepterületek szellőztetésére, elszáradt növényi maradványok eltávolítására és felülvetésnél a sekély talajmunkára.

2. csomag: 4 sorban elhelyezett 12 mm átmérőjű hajlított rugós fogak 40 mm-es fogosztással, párhuzamos hidraulikus magasság-állítással/mechanikus dőlésszög-állítással és a fogak közötti biztonsági sodronnyal. Intenzívebb szellőztetés és hatékonyabb gyepmegújítás a nagyobb fogszámnak köszönhetően.

3. csomag: 2 sorban elhelyezett 12 mm átmérőjű hajlított rugós fogak és a fogak előtt elhelyezett simítólemez. Párhuzamos hidraulikus magasság-állítással/mechanikus dőlésszög-állítással és a fogak közötti biztonsági sodronnyal. A simítólemez és a rugós fogak egymástól függetlenül állíthatóak és használhatóak. Elsősorban legeltetéses állattenyésztésnél a legelők karbantartására javasolt.

4. csomag: 2 sorban elhelyezett 12 mm átmérőjű hajlított rugós fogak és a fogak előtt elhelyezett Spring-Board simító. Párhuzamos hidraulikus magasság-állítással/mechanikus dőlésszög-állítással és a fogak közötti biztonsági sodronnyal. A simító és a rugós fogak egymástól függetlenül állíthatóak és használhatóak. Elsősorban legeltetéses állattenyésztésnél a legelők karbantartására javasolt. a rugós fogak kiemelésével akár szántóföldön is használható. Kaszálóknál biztosítja a vakondtúrások elegyengetését védve a kaszát.

5. csomag: keskeny Spring-Board simító. Hidraulikus dőlésszög- és kézi magasság-állítással. Elsősorban legelőterületeken a gyep gyökérzónájának nagymértékű megszaggatására alkalmas kiegészítő.

6. csomag: 3 sorban elhelyezett 12 mm átmérőjű hajlított rugós fogak és a fogak előtt elhelyezett simítólemez. Párhuzamos hidraulikus magasság-állítással/mechanikus dőlésszög-állítással és a fogak közötti biztonsági sodronnyal. A simítólemez és a rugós fogak egymástól függetlenül állíthatóak és használhatóak. Gyep, legelő és kaszáló telepítésére használható opció. Hatékonyabb felülvetés és gyeptisztítás.

7. csomag: 3 sorban elhelyezett 12 mm átmérőjű hajlított rugós fogak és a fogak előtt elhelyezett Spring-Board simító. Párhuzamos hidraulikus magasság-állítással/mechanikus dőlésszög-állítással és a fogak közötti biztonsági sodronnyal. A simító és a rugós fogak egymástól függetlenül állíthatóak és használhatóak. Vadak által látogatott területek karbantartására. Hatékonyan veszi fel a küzdelmet a disznó túrásokkal megszüntetve a talajegyenetlenségeket, segítve a gyep regenerációját.

A mechanikai beavatkozás mellett a Grass Rollerekkel egymenetben elvégezhető a vetőmag vagy /és tápanyag kijuttatása is. A HE-VA Multi-Seeder kijuttató egységei levegő segítségével a rugós fogak által fellazított részre juttatják ki az aprómagot/műtrágyát, míg az utolsó sor fog bekeveri azokat a felső rétegbe, így elősegítve a kelést és a tápanyag hasznosulását. A Multi-Seeder egység 200 – 660 liter közötti tartálytérfogattal és akár osztott tartállyal is rendelhető a Grass-Roller hengerekre.

A függesztett speciális kialakítású változat a Grass-Roller compact. Ez a függesztett kivitelű gép 2,90 méteres munkaszélességgel rendelhető csak és 40-45 cm-rel rövidebb felépítése lehetővé teszi kisebb teljesítményű erőgéppel történő üzemeltetését.

Grass Roller Grass Field
Grass Roller 2 Rows Of Harrow Tines
Grass Roller 3 Rows Of Harrow Tines Levelling Board
Grass Roller Harrow Tines Levelling Board
Img 20200403 160301
Grass Roller 2
He Va Grass Roller